Élő kijutós: Exit Point – MADNESS

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2014. február 21. péntek 13:14

– This is madness!
– Madness? No, this is Spartaaaaa!
– NO! This is MADNESS!

Kezdeném így, hiszen a hétvégén az ExitPoint csapat Madness nevű szobájában tettük próbára magunkat.

A Madness már az élő kijutós játékok terjedésének korai fázisában is létezett, nekem már akkor is nagyon tetszettek a galériában a képek a szobáról. Valamit tehát tudnak a készítők, ha a mai napig töretlen sikerrel üzemel a belvárosban. A cím: 1073 Budapest, Akácfa u. 49. (Fogas Kert, ha valakinek így könnyebb.)

No de mitől is őrültség (madness angolul, erről kicsit később) ez az egész?

Mindjárt kitérek erre is, de ahogyan szoktam, most is a megérkezésünktől kezdődően vágok bele. Amikor beléptünk, már volt ott egy csapat, ami nem meglepő, hiszen, három szobájuk is van, a másik csapat egy másik szobába ment. Így összekapcsoltuk a hasznosat a hasznossal, mert elég volt egyszer elmondani a bevezető instrukciókat.

A szokásos dolgok itt is elhangzottak: számzáras lakatok, kulcsos lakatok, ésszel, ne erővel, jelölve vannak, amikhez nem kell / szabad hozzányúlni, egyebek. Van egy pánik gomb, amit ha megnyomtok, mert valaki rosszul van, (vagy más okok miatt), akkor az az ajtót nyitja nektek, de itt véget is ért a játékotok. Amire inkább kitérnék, az a segítség kérése, mert szégyenszemre ismét igényelnünk kellett. Van egy HINT gomb az ajtónál, amelyet ha megnyomtok, akkor egy kis postaládán keresztül fog jönni utalás, fotó formájában, vagy több fotó formájában, attól függően hol tartotok. Ez nekem nagyon tetszett. Azonban figyelem! Ha segítséget kértek, felvillan egy piros lámpa, és amíg az égve marad (ha jól emlékszem ez 10 perc), addig nem kérhettek további segítséget.

Már nekem fáj leírni, hogy a benti feladatokról nem írhatok, de van néhány dolog, amiről jobb ha tudtok.

Először is, egy minimális angol nyelvtudás kell majd a játékhoz. Ez kimerül abban, hogy legyen köztetek egy valaki, aki ismeri és érti a számokat angolul. Ha mégis úgy vágnátok neki, hogy nincs ilyen köztetek, akkor a fotó alatti listát valaki magolja be :)

Amikor beléptek a szobába, egy pszichiátriai rendelőben találjátok magatokat, egy vizsgáló / kórteremben, ahonnan egy órátok van a kijutásra. Erről a szoba galériájából tudtok nézni képeket. Teljesen élethű a kialakítása, (így itt különösen vicces a Pánik gomb :), tisztára mint egy Madách téri SZTK a 90-es évekből. Bár fogtok találkozni sok anatómiai képpel, rorschach teszttel, szakirodalommal, szemléltető eszközökkel, nem kell semmilyen ide vágó tárgyi tudás, csak a saját eszetek és logikátok. Az időt egy monitoron tudjátok nyomon követni.

A játék lineáris, tehát csak egy úton tudtok kijutni, de egyszerre többen is tevékenykedhettek több dolgon. A két segítség kérésünk közül mind a kettő olyan nyomorék volt, hogy magunktól kellett volna rájönnünk, simán benéztük, már csak ezért is égő.

Van sok egyedi feladat, mind keresgélés, mind pedig logikai, ezeknek az aránya szerintem pont megfelelő, és ami nagyon tetszett benne, hogy nagyon szépen van vezetve a játékmenet. Itt sem fog unatkozni senki, nem lesz leállás, és ami külön élvezettel töltött el, hogy minden flottul ment. Nem ragadt be a számzár, nem volt probléma semmivel, minden ment mint kés a vajban. A kivitelezés teljesen patent, a szoba hangulata jó, az egész úgy egységében klassz.

Sajnos a két fent említett bénázásunk miatt sok időt elveszítettünk, így csak kb. 52:30 alatt sikerült kijutnunk, de sikerült, tehát a szoba pipa! A rekord, ha jól emlékszem 42 perc.

Mindent összefoglalva, ahhoz képest, hogy nem ma nyílt a szoba, és az új szobák próbálják egymás minél egyedibb megoldásokkal felülmúlni, ez a hely bőven megállja a helyét az élő kiszabadulósok közt. Sőt, szerintem egyik másik lesett is innen ötleteket. Mindenkinek ajánlom. A profiknak azért, mert garantáltan egy jó játékot fognak kapni, a kezdőknek pedig azért, mert hatalmas élményben lesz részük.

A szoba weboldalát itt érhetitek el, facebook oldalukat pedig itt.

JUSSATOK KI TI IS A MADNESS SZOBÁJÁBÓL!

Süni barátom rajta maradt valami nyugtatón, elfelejtettük kihúzni belőle az infúziót, ezért kellett nekitámasztani a szekrények a fotó erejéig. (Természetesen csak viccelek, ez a kép most így sikerült).

madness

Angol számok egytől tízig gyorstalpaló :)

  • 1 = One, ejtsd: ván
  • 2 = Two, ejtsd: tú
  • 3 = Three, ejtsd: free (inkább ilyen fszrí, ez az angolban ilyen sajátos, nem t, nem f, nem sz, hanem inkább ilyen szf keverék)
  • 4 = Four, ejtsd: for
  • 5 = Five, ejtsd: fájv
  • 6 = Six, ejtsd: sziksz
  • 7 = Seven, ejtsd: szeven
  • 8 = Eight, ejtsd: éjt
  • 9 = Nine, ejtsd: nájn
  • 0 = Zero, ejtsd: zíro
6 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 5 (6 szavazat, átlag: 5,00 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.