Élő kijutós: Kalózbarlang

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2014. március 6. csütörtök 11:58

Velünk mindig történik valami. Vasárnap pl. semmi különöset nem csináltunk, csak Howell Davis admirális ellopott kincseit akartuk visszaszerezni, de sajnos idő közben kalóztámadás ért minket, és egy szigeten tartottak fogva minket ezek a kutyák.

A Kalózbarlang kiszabadulós szobájában jártunk, ami itt található. Útvonalterv: 1106. Budapest, Fehér út 10. 8-as épület, (barna ajtó, felette Kalózbarlang tábla). Könnyen oda tudtok találni, az Örs Vezér Terétől kb. 7-9 perc gyalog, autóval 2 perc, van saját parkolóhely.

Megérkeztünk a helyszínre, és egy kis tábla jelezte, hogy jó helyen járunk. Kijött elénk Kata, egy vagány kalózlány, aki bevezetett minket a fogadó térbe.

Onnantól kezdve, ahogy beléptek, végig a téma hangulata uralja az összes helységet, könnyen rá fogtok hangolódni a matrózok életérzésére. Megkaptuk a bevezető instrukciókat, amelyeket kivételesen most nem sorolok fel, inkább majd a játékmenetben, hogy fokozzuk az élvezeteket. Elsötétül minden, és egy kedvcsináló videóval indul a játék.

Rögtön ezután pedig máris egy cellában találjátok magatokat, ahova ezek a tengeri haramiák zártak be minket. Őrületes szerencsénk volt, mert nem csak az derült ki, hogy itt, ezen a szigeten találjuk meg az elrabolt zsákmányt, de fogva tartóink portyára indultak, az őr pedig akinek vigyáznia kellett volna ránk teljesen lerészegedett, tehát alkalom nyílt a menekülésre.

Innentől kezdve indul az egy óra. Az első feladatunk tehát az volt, hogy kiszabaduljunk a cellánkból, amelyet viszonylag hamar, pár perc alatt sikerült is megoldanunk, így kijutottunk a szigetre, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok vártak ránk. A játék elejétől a végéig apró kis papiruszokon található segítségek vezetnek titeket el a következő lépéshez, amelyeket figyelmesen olvassatok el, mert nagyon sokat tudnak segíteni. Ha még is elakadnátok, tudtok segítséget is igénybe venni, azonban azt, hogy hogyan, magatoknak kell megfejtenetek. Ez nekem nagyon tetszett. Nincs adó – vevő, kamera előtt integetés, maga a segítség kérés is egy külön küldetés, ráadásul nem elég, hogy ha ráleltek, hol és hogyan kaphatjátok meg az utalásokat, ehhez még egy apró szívességet is teljesítenetek kell (nem mondom el kinek/minek), hogy kis lökést adjon a továbbjutásban.

Ott álltunk tehát a szigeten, szalma a földön, hordók és köcsögök szétszórva mindenütt, egy hatalmas szikla mellett egy vízesés, és igen: egy tutaj! Ez fog minket kivezetni innen. Ehhez azonban számos rejtvényt meg kellett oldanunk, hogy a szigetről kivezető rácsot ki tudjuk nyitni, és a tutajt el tudjuk oldozni. Nagy nehezen ez sikerült is, és már örültünk, hogy vége ennek a rémálomnak, de nem a nyílt tengerre, hanem a kalózok barlangjába vezetett minket az utunk. Itt újabb s újabb kihívások vártak ránk, szükségünk volt egy kis ügyességre is, no és persze a logikai készségünkre is. Külön izgalmas volt, ilyennel sem találkoztam még sehol, hogy nem csak keresgélni és gondolkodni kell, hanem egyéb érzékszerveitekre is szükségetek lesz, mint pl. szaglás, hallás és tapintás.

Végül egy kis segítséggel megoldottuk az összes feladványt, – amelyet ugyan nem kértünk, de kaptunk, tehát ha nem akartok ilyet előre jelezzétek, csak a készítők látták, hogy bénázunk, gondolták lendítenek kicsit a dolgon – és megmenekültünk. Utólag belátom, hogy szükség volt rá :). Van még egy bónusz feladat is, ami nem szükséges a kijutáshoz, de a Milady örülni fog neki, ha visszakaphatja egy régi ereklyéjét. Szerencsére nekünk ezt a feladatot is sikerült teljesítenünk, így kb. 42 perc alatt kiszabadultunk a kalózok fogságából, és visszatértünk a kinccsel, ezzel a két fős csapatok között a 2-3 helyen végeztünk.

Nagyon jó kedvvel írok erről a helyről, amelyet mindenkinek szívből ajánlok. A pálya nehézsége közepes, mint a képen is láthatjátok, mi ketten oldottuk meg, (hozzá kell tennem, hogy a magasságomból adódóan mi egy feladatot átléptünk, de hát azok a kalózok nem gondolták, hogy ilyen langaléta hajóst fognak rabul ejteni), viszont végig szuperül éreztük magunkat, és több fős társasággal is ideális a helyek méretei miatt.

Mind a berendezés, kivitelezés, mind a feladatok, roppant élethűek, jók a fény és hanghatások, végig magával ragad a szoba hangulata, és ettől lesz varázslatos az egész. Ahogyan írtam, vannak ügyességi feladatok is, logikai feladatok is, itt is pont jó arányban, a készítők, Richárd és Kata nagyon kedvesek. Benézhettünk a kulisszák mögé a vezérlőterembe is, amiből jól látszik a profizmus.

Érezni lehetett végig, hogy az üzemeltetők célja az volt, hogy mindenki a belépéstől a kilépésig jól érezze magát, ott legyen a szigeten, rabul ejtse a hangulat, és ez sikerült is nekik. Jó érzésekkel fogtok eljönni innen, és ez tipikusan az a hely, ami akár egy családi program is lehet, mert egy tíz évnél idősebb gyerek is nagyon jól érezné magát itt, tehát gyerekbarát a hely. Ez utóbbit azért írom, mert többen kérdeztétek már tőlem magánban, milyen olyan helyet tudok ajánlani, amely nem csak felnőtteknek jó szórakozás, de ne higgyétek, hogy ez azt jelenti, hogy könnyű dolgotok lesz.

A játék egy-két héten belül angolul is játszható, ha valaki esetleg idegenajkú ismerősét szeretné elvinni.

MENEKÜLJ MEG TE IS A KALÓZOK FOGSÁGÁBÓL!

A szoba weboldalát itt találhatod, a facebook oldalukat pedig itt.

kalozbarlang

Kedvcsinálóként pedig nézzétek meg a kisfilmet. Többen kételkedtek benne, mielőtt eljöttek volna ide, hogy valóban ez a helyszín fogja várni őket, de igazolhatom, hogy tényleg :)

6 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 5 (6 szavazat, átlag: 5,00 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.