Élő kijutós: MystiqueRoom

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2014. március 15. szombat 15:28

Egyiptom titkai sok kalandort próbára tettek már, elég, ha csak Indiana Jones-ra gondolunk pl. de mi sem maradhattunk ki a sírkamrák felkutatásának izgalmaiból. Így jutottunk el a MystiqueRoom viszonylag friss szobájába, ami kicsit több mint negyed éve üzemel teljes gőzzel, és mondhatom, minden kijutós kedvelő nagy örömére.

A Jászai Mari térhez közel, a 1055 Budapest, Szent István körút 9. alatt találjátok a helyet.

Megérkezésünkkor állandó csapatunk negyedik tagja kényelmesen vacsorázott otthon, elnézte a napot eggyel, így hárman vágtunk neki.

Aki kicsit ódzkodik a poros dohos pincéktől, az bátran jöhet ide, mert minden tiszta és igényes, illetve úgy is hamarosan átkerültök egy másik dimenzióba :)

Zoli fogadott minket egy nagyon kulturáltan kialakított pince helyiség előterében, aznap ő volt a játékmester, aki szépen elmondta nekünk az instrukciókat. Az ajtó a bejutáshoz és a kijutáshoz is mágneszárral van zárva, van pánik gomb, ha valakinek valami gondja lenne. Vannak tárgyak ne “használd / do not use” felirattal, amelyeket nem kell szétszedni, de megvizsgálni lehet. Tehát pl. ha egy kép hátoldalán találkoztok ezzel a matricával, akkor az nem jelenti azt, hogy a kép nem lehet a játék része, csak azt, hogy nem kell kiszedni a keretből, nem kell szétszedni. A segítség furmányosan van megoldva. Kaptok egy walkie-talkiet. Ezt hordozhatjátok magatokkal, és használhatjátok, ahogyan kell, vagy kitehetitek az asztalra, mivel a készítők látnak és hallanak titeket a játék során, ezért hallani fogjátok, ha nem viszitek folyamatosan magatokkal. A segítséget kapjátok automatikusan, ha látják, hogy az időhöz képest el vagytok akadva. Vagy nem. Ez benne a trükk. Ez szándékosan van így, majd ott elmondják nektek, hogy miért, de ne féljetek, ez nem kitolás, időben megkapjátok ha kell.

Mi megkértük, hogy ez ne legyen, majd kérünk ha úgy adódik. Senki nem jutott még ki teljesen segítség nélkül, nekünk majdnem sikerült.

A történet röviden az, hogy Dr. Stevens, a régész elkezdte felkutatni az egyiptomi fáraók sírhelyének titkait, de sajnos meg kellett szakítani a kutatásait, és most rátok vár a feladat, hogy befejezzétek, amit ő elkezdett. A bevezető után beléptünk az ásatáshoz, konkrétan Stevens irodájába. Itt indul a móka. Eszméletlen keresésbe kezdtünk, a saját játékunkat játszottuk, ahogy mi szeretjük, és ez igen eredményes volt. Végig nagyon jó tempót diktáltunk, pörögtünk, hárman háromfelé, aztán hirtelen pár percre egybe forrt a kis csapat, majd ismét három felé. Nincs holtidő, ahogy megtalálsz egy kulcsot, már adod is a másiknak, hogy menjen vele zárakat próbálni, mert rengeteg felfedezni való dolog van.

A játékban szerepelnek majd lámpák is, ilyenek, olyanok, nem is egy, amelyeket viszont ésszel használjatok, mert ki tudja, meddig bírják. Ezt természetesen az elején elmondják nektek, de ne aggódjatok, nem fogtok fény nélkül maradni egy percre sem.

Aztán sajnos jött egy kis apróság, ahol beragadtunk. A flash játékokból jól ismert, “elakadtam” érzés. Nem tudtunk rajta továbblépni, pedig a megoldás szó szerint ott volt végig a kezünkben, kénytelenek voltunk segítséget kérni, így kb. 54-55 perc alatt jutottunk ki, ami ugyan nem rekord, de ezzel és még egy kb. negyednyi kis utalással szerintem a legkevesebb hint kéréssel jöttünk el. Majdnem megvolt, olyan szép íve volt neki. Természetesen nem csalódás, fantasztikus az élmény.

Nem tudom pontosan megfogalmazni miért, de valahogyan a játék elejétől a végéig magával ragadott a játék varázsa, teljesen ott éreztem magam, mindhármunknak nagyon tetszett. Olyan nagyon összerakott az egész. Meg vannak itt is a számzáras és záras lakatok, logikai feladatok, de találkoztunk nagyon speciális és egyedi feladattal, és kivitelezéssel, amitől bele tudod magad képzelni a régész csapattagjának bőrébe. Úgy szeretném most ezt képekkel, videóval illusztrálni, de mint tudjátok, nem lehet, ezért azt tanácsolom, hogy mindenképp menjetek el ide, próbáljátok ki! Nekem biztosan a top játékok között van, és ha valaki majd kérdezi, mit ajánlok neki, az elsők közt lesz ez a szoba.

A feladványok nehézsége kellemes, igazi kihívás az egész. Ha úgy nézem, hogy álszerénység nélkül a rutinosabb, jobb csapatok közé sorolom magunkat, akkor, mivel végig daráltunk, és nem igazán álltunk le, és így sem sikerült segítség nélkül, akkor a nehéz, de nem lehetetlen kategóriába sorolnám, de ezt mindenki döntse el maga.

Oldalakon keresztül tudnám még méltatni, milyen kreatívak és igényesen megvalósítottak a feladatok, sokat mesélnék a személyes tapasztalatokról, de azt hiszem, ízelítőnek ennyi is elég.

FEJTSD MEG TE IS A MYSTIQUEROOM TITKÁT!

A hely weboldala itt található, a facebook oldaluk pedig itt.

mistyqueroom

Ps: nem tudom kihagyni, hogy ne osszam meg veletek ezt a vicces történetet. Kicsit beszélgettünk még utána Zolival, aki elmesélte, hogy volt ott egy idősebb úr a feleségével, aki kicsit gyakorlatiasabb módon állt a játékhoz, ugyanis szakmája szerint lakatos. Így mindenféle utalások, játékmenet és egyéb dolgokat figyelmen kívül hagyva, megtörte az összes számzáras lakatot kb. 10 percen belül :) Persze utána sokra nem ment vele, hiszen a többi feladatot nem tudta átlépni. Ilyen is van.

6 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 5 (6 szavazat, átlag: 5,00 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.