Élő kiszabadulós: Időcsapda

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2014. március 26. szerda 08:53

Ez a hét sem telhetett el úgy, hogy ne zárassuk be magunkat valahova, ahonnan ki kell szabadulni. Most épp egy pszichopata gyilkos ejtett minket rabul az Időcsapda nevű helyen.

A hely a 1075 Budapest Kazinczy u 10. El Rapido mexikói büfé & Grand Bazár Bár pincéjében található. Ez azért jó, mert akár játék előtt vagy után, ha valaki megéhezik, rögtön tud is isteni finom és autentikus mexikói kajákat enni, illetve a játék után azonnal, egy hangulatos helységben tudjátok átbeszélni az élményeket pár sör és tequila elfogyasztása közben.

Régebben italoztam én itt már párszor, tehát nem volt ismeretlen a hely. A romkocsmán keresztül – ami egy pince helységben található – vezet az utatok egy masszív fém ajtóhoz, ahol fogadnak titeket. Út közben a mosdók, amiket azért említek most meg, mert egy idő óta, minden játék előtt babonából meglátogatom ezeket :)

Tehát beléptünk a fogadóhelységbe, ami viszonylag kicsi, de ez szót sem érdemel, mert felesleges szájrágás nincs, itt le tudjátok tenni a kabátotokat, ha akarjátok mobilokat, egyéb tárgyakat. A kötelező két perces kört kell csak lefutnotok, zárak, számzárak, logika, nem erőltetni, feszegetni amit nem kell. Matricával vannak jelölve azok a helyek, tárgyak, amelyeket nem kell piszkálni, nem a játék részei.

Beléptünk a helységbe, ami egy elég erősen homályos terület, de van annyi fény, amennyi kell a játékhoz, később akár több is. Ha valaki fél a romos falaktól, akkor felvehet munkavédelmi sisakot, de nem kell aggódni, senkire nem fog ráomlani a pince. Itt majd egy monitoron követhetitek nyomon a hátralévő időtöket, de amikor először beléptek, még nem ezzel indul a játék. Egy hangszóróból fogjátok megkapni a sztoriját a játéknak, hogy hogyan kerültetek ide, milyen veszélyek fenyegetnek itt titeket, és ha egy órán belül nem sikerül kiszabadulnotok, akkor örökre a pince rabjai maradtok.

Láttunk pár csontvázat, gondolom ezek azoké voltak, akiknek nem sikerült a kijutás, úgyhogy kössétek fel a gatyátokat!

Viccet félretéve, természetesen senki nem ragad be itt, van pánik gomb, ha valakinek bezártság érzése van, vagy fél a helytől. Ez utóbbit azért említem, mert lesznek véres részek a játékban, az őrült nem kímél senkit. Ezáltal van egy ilyen horror jellege a szobának, igazán élethűre sikerült megcsinálni. Segítséget mikrofonon keresztül kaptok majd, ha szükségetek van rá, de ezt nem tartom valószínűnek.

Ott jártunkkor megkérdeztük, 22 perc a rekord, nekünk 30 perc és pár másodperc alatt sikerült kijutnunk mindenféle segítség nélkül, igaz, volt egy kis technikai malőrünk, de ez semmit nem vont le a játékélményből, illetve így sem sikerült volna megdöntenünk a leggyorsabb csapat idejét. Rutinos játékosokként elég gyorsan megoldottuk a szobát, viszont ez a fél óra úgy illant el, mint egy szempillantás, ami azt jelenti, hogy élveztük az egészet.

A készítők szerint ez egy viszonylag könnyű pálya, kezdőknek ajánlott inkább, illetve a mi csapatunk szerint is, ez a pálya azoknak tökéletes, akik még nem jártak ilyen helyen, és bele szeretnének kóstolni az élő kijutós világába.

SZABADULJ KI TE IS A GYILKOS FOGSÁGÁBÓL!

A hely weboldala itt található, a facebook oldaluk pedig itt.

Sajnos fotót elfelejtettünk készíteni.

idocspada

5 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 55 votes, average: 5,00 out of 5 (5 szavazat, átlag: 5,00 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.