Élő kiszabaduló játék: Mindcrime

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2014. július 21. hétfő 08:46

Legutóbb a Mindcrime szobájában jártunk, amely a 1137 Budapest, Katona József utca 21. szám alatt található meg.

A hely nem rég nyílt, kb. két – három hónapja. Gyerekeket mentünk táboroztatni, és gondoltuk, hogy előtte jó lesz csapatépítő tréningnek együtt kijutni. Azonban itt nem ki, hanem be kell jutnunk, de nem egy szobába, hanem egy ember elméjébe.

Mikor megérkeztünk, két nagyon lelkes és kedves fiatal srác fogadott bennünket. Mivel nem a szokásos csapattagjaimmal mentem, ezért pár szóban elmondták, amit általában mindenhol, miszerint nem feszegetünk, nem erőltetünk, mindent ésszel, stb. Itt ez különösen fontos szerepet kap, hiszen itt leginkább logikai feladatokat kell megoldani, viszont abból elég sokat.

Tehát a történet az, hogy mi tolvajok vagyunk, akiknek az a feladata, hogy bejussanak egy ember elméjének legtitkosabb bugyraiba, megszerezzük a bankszámla számát és az ahhoz tartozó jelszavát, hogy át tudjuk utalni magunknak a gigászi pénzösszeget és éljünk mint Marci Hevesen.

Egyszerűnek hangzik, de nagyon nem az. Olyannyira nem, hogy mi el is buktuk a feladatot, így egy kis ráadással, csak 4-5 perc időtúllépéssel sikerült utalnunk magunknak.

No de, hogy a szobáról is írjak pár szót. Az előbb említett segítségekre szerintem szükségetek lesz nektek is. A többihez képest, ez egy igen nehéz pálya, pedig a csapattársaim észben ott voltak a toppon, nélkülük újfent nem jöttem volna rá a végső feladványra. Innen is köszönet nekik. Elég érdekesen kapjátok meg. Még mielőtt beléptek az ember elméjébe, van egy kis külön elszeparált helyiség, itt van egy számítógép, ide kell beírnotok majd a végén a kódokat, illetve egy külön monitor, itt láthatjátok az időtöket, illetve, a segítségeket is.

A készítők elmondásuk szerint csak pár szobában jártak, mielőtt nekiálltak volna ennek, így szerencsére teljesen tiszta lappal kezdhették el építeni a szobájukat, és nem akadtak be a több helyen is található sablon feladatoknál. Valószínűleg ezért sikerült ilyen nehézre, mégis élveztük az elejétől a végéig. Volt sajnos egy ordenáré benézésünk, semmi különös, csak a szokásos: kiverte a szemünket effektus, itt elég sok időnk ment el, ha ez nincs, akkor könnyeben kijutunk, de hát ez egy ilyen műfaj.

Szerencsére az is elmondható, hogy igazán egyedi és izgalmas feladványok fogják nehezíteni az utatokat áldozatunk agyában. Tudjátok, mindig nehéz erről írnom nekem konkrétumok nélkül, de annyit talán elárulhatok, hogy egy jó matekos talán nem árt, bár nem is inkább a matek, mint inkább a logikai készség lesz majd a fontos.

Minden egybevéve tehát egy dinamikus, új, és kihívásokkal teli, viszonylag nehéz pályán sikerült megmérettetnünk magunkat. Én személy szerint kezdőknek nem ajánlanám a pályát, de mindenkit bíztatok, hogy látogasson el ide, hátha csak én kombináltam túl sok feladatot.

Szerencsére most egy viszonylag hosszabb szüneten vagyok túl, így remélem, hogy a többi pálya is majd ilyen kihívásokat tartogat majd számunkra.

A weboldalukat itt, a facebook oldalukat pedig itt találhatjátok meg.

JUSSATOK BE TI IS A MINDCRIME EMBERÉNEK ELMÉJÉBE!

Sajnos fotót újfent nem készítettünk, ezért a szobáról láthattok egy képet.

mindcrime

6 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 56 votes, average: 5,00 out of 5 (6 szavazat, átlag: 5,00 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.