Élő kijutós: Escape House

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2013. október 18. péntek 14:04

Kedves játékosok!

Eszméletlen élő kijutós beszámolók következnek, dömping lesz a következő egy-két hónapban, és ami a legjobb, hogy lesz újra NYEREMÉNYJÁTÉK!

Előtte azonban hadd számoljak be a tegnapi kijutásunkról.

Az Escape House nevű helyen voltunk. A hely a belvárosban van, a VI. kerületben, a Csengery utca 66 szám alatt. Valamiért én úgy emlékeztem, mint ha már lettem volna itt, de szerencsére kiderült, hogy nem.

Egy pincehelységbe mentünk le, ott egy kis előtérben fogadtak minket. Táskákat, kabátokat itt lehet hagyni, figyelnek rá, de be is vihetitek ha akarjátok. A szokásos rövid bevezető után izgatottan léptünk be az első szobába. Ja nem. Mert, hogy már az első szobába jutás is egy feladat. Csodálkozom is, hogy miért ilyen ritka ez a fajta megoldás, szerintem akkor jó a móka, ha már a játék kezdéséhez is törni kell a fejed. Először be kell jutnod, hogy kijuthass, érteeeeed :)

Szóval, kb. egy perc alatt sikerült is bejutnunk ahhoz, hogy kijuthassunk, és akkor ott fogadott minket a …. a nagy sötétség. Azoknak, akik esetleg most olvasnak először ilyen beszámolót, leírnám, hogy ezzel nem spoiler-eztem, ezt rögtön az elején el is mondják a készítők, hogy így lesz.

Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, ha megemlítem, hogy a fénnyel később még meggyűlik a bajotok :)

Kattints a címre, vagy a read more feliratra a képért, és a további információkért! Megéri.

Tehát miután sikerült világot találnuk, nekiálltunk az eszméletlen keresésnek, kutatásnak. A játék elején kaptunk egy kis HELP feliratú táblát, amit ha a kamerához tartotok, akkor segítséget kaptok, és egy “isteni hang” mondja az instrukciókat. Nagyon ügyesek a srácok, értelemszerűen nem mondják be a konkrét megoldást, csak egy kis lökést adnak. Erre szükségetek is lesz, ugyanis a készítők elmondása szerint, kb. 10% az aránya a segítség nélkül kijutott csapatoknak. A vicc az, hogy nekünk volt olyan elakadásunk, ahol utólag rájöttünk, végül is teljesen logikus volt, csak mi nem voltunk elég figyelmesek.

Szóval, miután nagy nehezen megtaláltuk az első kulcsot, sikerült is ezzel kinyitnunk egy szekrényt, és voila: egy új szobába kerültünk. Nekünk azok a játékok tetszenek a legjobban, ahol nem egy helység van, hanem egy teljesen váratlan helyről megnyílik egy új helység. Na, itt aztán nem is egy ilyen van, hanem három. Azaz, összesen négy szobán át fog vezetni az út, mire a végén sikerül kiszabadulni. Ezt is elmondják az elején, ezért merem leírni.

A többi részletről természetesen nem írok, hiszen nem akarom elrontani az örömötök azzal, hogy bármilyen kis segítséget vagy utalást adok az összefoglalóban. Legyen annyi elég, hogy van az eszeveszett kulcskereséstől kezdve a számítógépen át a térképen keresztül a könyvig minden. Ha jól emlékszem, gyakorlatilag csak a harmadik szobában nem kellett segítséget kérnünk, és így is 55 perc volt, mire feltárult az utolsó, a kivezetéshez szükséges ajtó.

Saját, teljesen személyes véleményem, hogy próbáljátok beosztani az időtöket úgy, hogy ha kb. 12-13 perc alatt nem sikerült valami áttörést elérni, akkor mutogassátok azt a help táblát, mert utána még meg is kell valósítani a segítséget.

Egy viszonylag hosszú szerencsétlen sorozat szakadt meg a múltkori és a mostani játékkal, mert innen is úgy jöttünk el, hogy végre, egy jó kijutás! Sok béna helyen is voltunk, sajnos ilyenek is vannak, de ez nem az. Szóval egy újabb klassz élménnyel gazdagodtunk, és az Escape House is kikerült a trófea falra, nagyon jó élmény, mindenkinek szívből ajánlom.

Szerintem ha négy ember elmegy, akkor az fejenként 2 500 Ft, egy moziba nem lehet elmenni ennyiért pattogatott kukoricával és kólával, szóval mindenképp megéri, éééééés! Van akció. Ha lájkoljátok a szoba facebook oldalát akkor utána itt kaphattok egy 50% -os kedvezményt, azaz kupont. Amúgy is, de így viszont már kihagyhatatlan.

A hely weboldalát itt érhetitek el, a facebook oldalt pedig itt.

Ilyen borzasztó kép talán még sosem készült rólam, ami természetesen csak az én fejemnek köszönhető :)

escape_house

21 votes, average: 3,90 out of 521 votes, average: 3,90 out of 521 votes, average: 3,90 out of 521 votes, average: 3,90 out of 521 votes, average: 3,90 out of 5 (21 szavazat, átlag: 3,90 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.