Élő kijutós: E-Exit

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2014. november 11. kedd 11:09

Régen jelentkeztem már élő kijutóssal, sőt, egyáltalán régen jelentkeztem már. Több mint 45 pálya után kicsit megcsömörlöttem az élő kijutósoktól, és egy hosszabb szünetet tartottam. Egy idő után, valahogy mindegyik már ugyanolyan volt, valahogy elveszett az egésznek a varázsa, sok helyen találkoztam ugyanazokkal a sablonos ötletekkel, nem igazán találkoztam egyedi megoldásokkal. Éppen ezért volt felüdülés az E-Exit 1984 szobája. A hely a 1072 Budapest, Nyár u. 27. cím alatt található.

Mi fél órával a kezdés előtt érkeztünk, de szerencsénk volt, mert nem volt előttünk senki, így nem kellett várni, mehettünk rögtön játszani. Azaz, (ilyen sem volt még), előtte én kértem, hogy pár szóban ismertessék a játékot, ugyanis a csapatunkban, rajtam kívül még mindenki “kijutós szűz” volt.

A helység, ahova megérkeztünk egy pince helység, igen kellemes a fogadó térrel. Egy kedves lány fogadott bennünket, aki tulajdonostárs és ötletgazda. Szóval, miután megkaptuk az instrukciókat, el is kezdődhetett a kaland. Keret sztori nem nagyon volt, ugye 1984, tehát a nagy testvér figyel bennünket. A szokásos egy óra állt a rendelkezésünkre.

Mikor beléptünk, egy kis helységbe kerültünk. Nagyon vicces volt számomra az egész, mert mindenki ott állt mint a tök, hogy akkor most mit kell csinálni. Én természetesen elkezdtem mindent szétszedni, körbenézni, és azt éreztem, hogy “bakker, akkor most az lesz, hogy egyedül kell itt pörögnöm, és végigcsinálni mindent?”. Hála a jó istennek nem. Az első feladatot, amivel a következő helységbe jutottunk, azt megoldottam, de utána szerencsére a többiek is elkapták a fonalat. Olyannyira, hogy nagyon ügyesen megtaláltak olyan dolgokat, (ráadásul olyan lehetetlen helyeken), amelyek nekem kimaradtak volna.

Az egész játékban az tetszett nagyon, hogy igazán klassz egyedi megoldások és feladatok voltak, amelyeket természetesen nem lőhetek le, de sok érdekes meglepetésben lesz részetek. Nagyon feküdt nekem ez a szoba, olyan volt, amelyet pont szeretek, nem túl nehéz, de nem is túl könnyű, nem elképesztően bonyolult matek feladatokat kell megoldani, keresgetni is kell, de logika is van, lehet, hogy a szünet jót tett nekem. Természetesen a számzáras és rendes lakatok itt is megvannak, de ezen kívül van még sok más érdekesség is.

A játékot közepes nehézségűnek mondanám, szóval akár kezdők, akár profik jól fogják érezni itt magukat. Tényleg jó hangulata van a játéknak, és szépen megy, annak ellenére, hogy nekünk 5 percünk maradt a végén, viszont csak egyetlen helyen kellett segítséget kérnünk. Az a feladat is logikus volt így utólag, de nekem akkor nem jött át.

Szóval, tiszta szívből tudom mindenkinek ajánlani, hogy:

JUSS KI TE IS AZ 1984 SZOBÁBÓL!

eexit

8 votes, average: 5,00 out of 58 votes, average: 5,00 out of 58 votes, average: 5,00 out of 58 votes, average: 5,00 out of 58 votes, average: 5,00 out of 5 (8 szavazat, átlag: 5,00 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

2 hozzászólás

 1. avatar Pepita
  Küldve: 2014. november 12. szerda at 18:09 | Permalink

  Köszönjük a beszámolót! Nagy rekorder vagy Maci! :)

  (jav: helyiség!)

  VálaszVálasz
 2. avatar Megyoo74
  Küldve: 2014. november 14. péntek at 19:27 | Permalink

  A ’84 egy elég jó pálya bizony. Alig bírtunk kijönni belőle a második legjobb idővel az egyik kedden,aztán mire vissza mentünk pénteken megcsinálni a másik pályát is, addigra Szilviék letoltak minket a harmadik helyre! :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.