Napi bölcselet

Szerző: karacsi_maci, beküldve: 2011. március 3. csütörtök 23:13

Rég jelentkeztem már, és egy darabig nem is fogok, jól vagyok, de nagyon leterhelten. Ezt szeretném veletek megosztani, Istent be lehet helyettesíteni azzal, amiben hisztek:

“Józsefre nehezedtek bátyjai az álmai miatt, ezért eladták rabszolgának. Dávidot családja nem tartotta alkalmasnak a királyságra. Azok az emberek, akik ismerték Jézust életének első harminc évében, ezt mondták: “…Honnan van ebben ez a bölcsesség és ez a csodálatos erő? Hát nem az ács fia ez?…És megbotránkoztak benne…”

Be kell látnod, hogy néhány ember, aki “már akkor ismert téged”, most nem ismer, mert annak idején beskatulyázott. Mit tehetnél? Tedd, amit Jézus tett – ő tovább ment. Mi mást tehetett volna? Nem engedte, hogy mások visszatartsák, és emiatt ott ragadjon életének egy olyan pontján, ami a múlthoz tartozott, és már elmúlt – neked is hasonlóképpen kell tenned. Ha hagyod, hogy mások folyton leszorítsanak az útról az emlékek sávjába, akkor végül is ott ragadsz, tovább maradva, mint ameddig kellene, és elszalasztod Istentől rendelt célodat. Csodálatos az, ha vannak olyan emberek az életedben, akik tudják, honnan jöttél, és ennek fényében látják azt, hogy hová tartasz.

Ugyanakkor, ha választanod kell az akkor és a most között, áldozd fel a múltat, mert nem lehet újraírni. legfeljebb újra és újra lejátszani. Ne ismételgesd a kezdeteket, kezdd el írni a történet többi részét! A jövő a tiéd, ragadd meg, amíg még megteheted!”

12 votes, average: 4,58 out of 512 votes, average: 4,58 out of 512 votes, average: 4,58 out of 512 votes, average: 4,58 out of 512 votes, average: 4,58 out of 5 (12 szavazat, átlag: 4,58 a maximum 5 pontból)
A szavazáshoz be kell lépned.
Loading...

16 hozzászólás

 1. Küldve: 2011. március 4. péntek at 10:25 | Permalink

  Szia Maci! Örülök, hogy végre jelentkeztél és jól vagy! :D Nagyon igaz, amit írtál, és kívánom, hogy légy úrrá a nehézségeiden. Azért nem árt egy kisit kikapcsolódni sem… :)

  VálaszVálasz
 2. Küldve: 2011. március 4. péntek at 10:26 | Permalink

  @Magnólia: kicsit

  VálaszVálasz
 3. Küldve: 2011. március 4. péntek at 16:20 | Permalink

  @Magnólia: szerencsére a lelki megrázkódtatásaimon túl vagyok, most már csak az anyagiakat kell rendbe tennem.

  VálaszVálasz
 4. avatar szancso
  Küldve: 2011. március 4. péntek at 18:00 | Permalink

  Mint tudjuk a pénz nem boldogít,de qrva sz@r ha nincs!A lelki sebekre gyógyír az idő.Hú de okosat mondtam!:)

  VálaszVálasz
 5. avatar fofec
  Küldve: 2011. március 4. péntek at 18:12 | Permalink

  Üdv Maci!
  érdekelne, honnan való az idézet?
  sok apró örömöt mindenkinek, mindennap!

  VálaszVálasz
 6. avatar Katamanó
  Küldve: 2011. március 4. péntek at 19:03 | Permalink

  Karacsi Maci Szia!See Friendship!

  VálaszVálasz
 7. avatar Katamanó
  Küldve: 2011. március 4. péntek at 19:07 | Permalink

  @szancso: Szia!Ha így érzed,hogy okosat mondtál,akkor jó.:))

  VálaszVálasz
 8. avatar Mme Figaro
  Küldve: 2011. március 4. péntek at 19:24 | Permalink

  Egyáltalán nem értek egyet az idézettel. Honnan vetted? Múltletagadás több mint aggályos. Nekem ez nem fér bele az értékrendszerembe. Nem akarok vitát kezdeményezni, ezért nem is fejteném ki bővebben, de ennek a szövegnek bizonyos részei egyszerűen hajmeresztőek, és torzak.

  VálaszVálasz
 9. avatar szancso
  Küldve: 2011. március 4. péntek at 19:57 | Permalink

  @Katamanó: Szia!Öniróniának szántam.:)

  VálaszVálasz
 10. Küldve: 2011. március 5. szombat at 13:32 | Permalink

  @Mme Figaro: hol van ebben a múlt megtagadása? képzeljétek, nagyon, nagyon érdekes pillanatomban kapott el ez az idézet. édesanyámtól kaptam, aki egy fickótól kapta, asszem ilyen babtista kis füzetecskéből. számomra itt nem az “isten” a lényeg. talán nyitok egy ilyen filozofálós posztot :)

  lefordítom ezt a jelenlegi állapotomra. 34 évesként volt már pár barátnőm, és itt 1 évnél hosszabb kapcsolatra gondolok. ezek közül volt egy lány, azt hiszem “ő volt a legjobb”, ha lehet így mondani. ő nő volt, ettől én férfinak éreztem magam, ettől ő nőnek mellettem. én kúrtam el, meg, stb… de ez most mindegy. ennek már több, mint tíz éve. valahogy úgy hozta a sors, hogy most újra találkozni fogunk. nem tudom, mi lesz belőle, lehet, hogy csak egy kis beszélgetés, nosztalgiázás, lehet, hogy egy hatalmas kefélés, lehet, hogy egy kapcsolat, nem tudom.

  viszont most úgy fogok tudni odaállni ezelé a lány elé, hogy szia, emlékszel még? ez voltam én. most már nem ez vagyok, hadd mutassam meg, most ki és mi vagyok.

  tegnap este egy kollégám szülinapján voltam, és kicsit elraboltam a feleségét, majd egy órán keresztül beszélgettünk. azt mondta, hogy feri, ilyen csávóról álmodik minden csaj… (és nem azért mert úgy nézek ki mint jonny depp)

  bár szabadidőm kevés, szinte nincs is, most is dolgozni fogok egész hétvégén, kinyíltam a világra, az emberekre, és 34 évesen kezdtem el felfogni az életet. eddig csak lökdösött előre, csináltam, mint a kötelező leckét, és most már szeretem is. úgy ahogy van. azt hiszem, leginkább megtanultam magam szeretni és elfogadni.

  lehet, hogy ezek üres frázisoknak hangzanak, aki átélte, átéli ezt az tudja miről beszélek, aki nem, annak meg nem lehet szavakkal elmondani. jó impulzusokat kapok, ennek az egyik legnagyobb “generátora” édesanyám, kezdem színesben látni a világot és az embereket.

  bocsi, ha sok butaságot írtam, vagy túlságosan megnyíltam, de semmit az életemben nem tagadok, mind én voltam, aki most is vagyok, bármit elmondok, mert nem szégyellem.

  VálaszVálasz
 11. avatar szancso
  Küldve: 2011. március 5. szombat at 13:56 | Permalink

  @karacsi_maci: Régi,de lehet hogy aktuális.:)
  http://www.youtube.com/watch?v=coOsfHvoEnk

  VálaszVálasz
 12. Küldve: 2011. március 5. szombat at 14:55 | Permalink

  @karacsi_maci: Az anyagi problémákon is úrrá lehetsz, csak meg kell találni, mi a fontos, és mi a kevésbé fontos. Már régóta szeretnék egy TFT monitort a jelenlegi helyett, de egyelőre még nem nincs rá pénzem. De remélem, idővel ezt is meg fogom tudni oldani. Szóval nincs veszve semmi. És egyáltalán nem írtál butaságokat. Nagy szerencse, hogy támaszkodhatsz édesanyádra… :)

  VálaszVálasz
 13. avatar Katamanó
  Küldve: 2011. március 5. szombat at 15:57 | Permalink

  @karacsi_maci: Pár gondolat,kicsit rémisztő,tíz év nagy idő.Mi jut a férfinak egyből az eszébe a sex(fontos az is),duma,kapcsolat az másodlagos.Kolléga felesége,na ha valaki ilyet mondana,Kata ilyen csajsziról álmodik minden pasi,hát …..szerinted őszintén mondta,?ne legyél te Jonny Deep,legyél Karacsi Maci,vagy Feri:)

  VálaszVálasz
 14. Küldve: 2011. március 5. szombat at 16:02 | Permalink

  @Katamanó: teljesen félreértelmezted a szavaimat, és sportszerűtlen, amit csinálsz, hogy kiragadsz szavakat. ez olyan, mint ha a te kommentedre azt írnám: “szerinted? mondta? neviccelj már, őszintén?”

  VálaszVálasz
 15. avatar Katamanó
  Küldve: 2011. március 5. szombat at 17:28 | Permalink

  @karacsi_maci: Hát nem vagyunk egy hullámhosszon,de semmi baj,nekem két nagy fiam van,nagyobbik pár évvel fiatalabb nálad.Sportszerűtlen hát…,?”De azért barátok maradunk”?

  VálaszVálasz
 16. Küldve: 2011. március 5. szombat at 17:42 | Permalink

  maradunk, és őszintén… a kor az nem egy erény, hanem egy állapot. nem nyomsz le azzal, hogy pár évvel idősebb vagy :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Hozzáaszóláshoz be kell lépned.